8 NATURALNYCH SKŁADNIKÓW DLA ZRÓWNOWAŻONEJ PRACY JELIT
Maślan sodu: to inaczej kwas masłowy. Jest on kwasem tłuszczowym, który powstaje, gdy bakterie w jelitach rozkładają błonnik pokarmowy. Maślan jest głównym źródłem energii dla kolonocytów, komórek tworzących wyściółkę jelita.
Kadzidłowiec indyjski: od setek lat używany jest w zielarstwie i produkcji kadzideł w krajach Afryki i Azji. Chroni i działa łagodząco na przewód pokarmowy, a także pomaga utrzymać zdrową wyściółkę jelita.
Koper włoski: jest warzywem o barwie biało-zielonej i wyglądzie podobnym do cebuli, z zielonymi łodygami i liśćmi. Działa on łagodząco na jelita, przeciwdziałając wzdęciom dzięki działaniu wiatropędnemu.
Kurkuma: wywodzi się z Indii i pobliskich rejonów Azji Południowej. Tam też jest uprawiana od tysięcy lat. Jej wpływ na ludzki organizm jest dobrze udokumentowany, w szczególności jeśli chodzi o zdrowie trawienne. Wspomaga ona funkcjonowanie wątroby, trawienie tłuszczów, stymuluje wydzielanie soków trawiennych, a także działa przeciwzapalnie.
Nagietek lekarski: jest jednoroczną rośliną ozdobną, której właściwości wykorzystywane są od wieków w tradycjach ludowych. Działa on przeciwzapalnie, przeciwgrzybicznie i antybakteryjnie, a także wspomaga funkcjonowanie wątroby i minimalizuje dyskomfort trawienny.
Bakterie probiotyczne: pomagają nam w utrzymaniu zrównoważonej mikroflory jelitowej. Preparaty zawierające tzw. "przyjazne" bakterie skutecznie wpływają na prawidłowe działanie wielu funkcji organizmu. Bacillus coagulans to gatunek kwasolubnych bakterii, zdolnych do wytwarzania kwasu mlekowego L(+), który jest całkowicie metabolizowany do glikogenu.
Cynk: wspiera całą gamę funkcji w organizmie człowieka, m.in. przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych, w tym kwasów tłuszczowych i węglowodanów, a także syntezie białka. Oprócz tego cynk wpływa na układ odpornościowy, równowagę kwasowo-zasadową oraz zdrowie kości, skóry, włosów i paznokci.
L-glutamina: jest aminokwasem, czyli należy do grupy cząsteczek, które pełnią wiele ważnych funkcji w organizmie. Ich głównym celem jest budowanie nowych białek.
Białka mają kluczowe znaczenie dla narządów. Pełnią również inne role, takie jak transport substancji we krwi oraz zwalczanie szkodliwych wirusów i bakterii. Glutamina jest również ważną cząsteczką wykorzystywaną przez układ odpornościowy i jelita.
• 8 składników aktywnych
• 50 dni suplementacji
Składnik aktywny 1 kapsułka %RWS*
Mikrokapsułkowany maślan sodu 25 mg -
Kadzidłowiec indyjski – ekstrakt 50 mg , w tym kwasy bosweliowe (65%) 32,5 mg -
Koper włoski – ekstrakt 10:1 70 mg -
Kurkuma Curcumin C3 Complex - ekstrakt 30 mg -
w tym kurkuminoidy (95%) 28,5 mg , z czego kurkumina (80%) 21 mg -Nagietek lekarski – ekstrakt 10:1 50 mg -
Bakterie probiotyczne Bacillus coagulans (LactoSpore®) 300 mln -
Pikolinian cynku 50 mg, w tym cynk 20% 10 mg 100%
L-glutamina 80 mg
*RWS - referencyjna wartość spożycia
Zalecane dawkowanie: 1 kapsułki raz dziennie.
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po pierwszym posiłku.
Skład: : L-glutamina, ekstrakt z nasion kopru włoskiego (Foeniculum vulgare) 10:1, ekstrakt z kwiatów nagietka (Calendula officinalis) 10:1, ekstrakt z żywicy kory kadzidłowca indyjskiego (Boswellia serrata) standaryzowany na 65% zawartości kwasów bosweliowych, pikolinian cynku (cynk), substancja wypełniająca: inulina z korzenia cykorii (prebiotyk), ekstrakt z kłącza kurkumy (Curcuma Longa) CurcuminC3 Complex® standaryzowany na zawartość min. 95% kurkuminoidów, w tym min. 75% kurkuminy, maślan sodu, bakterie probiotyczne Bacillus coagulans MTCC 5856 (LactoSpore®). Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie)
Informacja: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o., ul. Granitowa 3/14, 02-681 Warszawa Masa netto: 25,5 g
Ostrzeżenie: Osoby przyjmujące leki, przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Informacja alergiczna:
Nie zawiera skorupiaków, jaj, orzechów, soi, składników mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.
Główny Inspektorat Sanitarny: 2021/12/06/SD/A6D8AD